Попелюшка (Балетна студія С. Антипової)

Попелюшка неділя 17 жовтня 12:00

Дана подія вже відбулася :(


Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Балет «Попелюшка» по праву вважається одним з кращих творів не тільки у творчості Сергія Прокоф’єва, але і в балетному мистецтві загалом. В основу покладено сюжет казки Шарля Перро, до якого не раз зверталися європейські композитори. Зокрема, саме «Попелюшкою» («Сандрильоною») Фернандо Сора відкрився 6 червня 1825 року московський Большой театр.

«Попелюшка» на музику Прокоф’єва вперше була також представлена на сцені Большого театру 21 листопада 1945 року (хореографія Ростислава Захарова). Найвідомішими постановниками балету є Рудольф Нурієв (1987 рік, Паризька опера) та Фредерік Аштон (1948 рік, театр «Седлерс-Уеллс» в Лондоні).

Дебютний показ «Попелюшки» за версією балетної студії Світлани Антипової відбувся в Одесі у червні 2004 року на сцені театру музичної комедії імені Михайла Водяного.

Світлана Олександрівна Антипова протягом тридцяти років танцювала на сцені Одеського театру опери і балету. Балетна школа-студія, засновником та незмінним керівником якої вона є, не раз ставала лауреатом різноманітних міжнародних конкурсів, брала участь у фестивалях українських дитячих балетних театрів. На сцені Одеського Національного академічного театру опери і балету вихованці студії представляють також балети «Аліса в країні чудес» та «Червона шапочка».


Попереднє замовлення