Біла акація

Біла акація пятница 03 июля 20:00

Данное событие прошло :(


Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Біла акація в Одесі! Чекаємо вас 2020-07-03 о 20:00 на майданчику Літній театр, Одеса.

У рік свого 70-річчя Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного представляє легендарну оперету, поставлену в 1956 році на нашій сцені і стала візитною карткою театру. «Біла акація» для Одеської музкомедії - як «Чайка» для МХАТу.

«Задум" Білій акції "виник в травні 1954 року, коли до Одеси приїхали І. Дунаєвський з лібретист Володимиром Массом і Михайлом Червінським. "Ми гуляли по вулицях і мріяли, - згадував І. Гріншпун. - Чи мріяли про нову опереті, навіть знайшли двір, де буде проходити дію. Старий одеський двір, багато сусідів, де все ділять засмучення і радості, що відбуваються в кожній родині ... Так народжувалася ... "Біла акація". Ми очікували її з нетерпінням, оскільки це був "одеський матеріал" ... З перших днів приїзду до Одеси, так гостинно нас прийняла, хотілося присвятити спектакль цього міста, багато раз оспіваного, овіяного романтикою ". В Одесі романтику завжди уособлювало море і моряки, а в 1950-х головними морськими героями були китобої. Догляд в рейс і повернення з рейсу флотилії "Слава" збирали в порту і на Приморському бульварі не тільки родичів і друзів, а й десятки тисяч спраглих побачити своїми очима це величне видовище. На відміну від офіційних дат, то були істинно народні свята. Тому саме китобоїв автори вирішили зробити героями нової оперети ». (А. Галяс «Сьогодні і назавжди»)

У 1957 році по спектаклю був знятий фільм, який 12 травня 1958 року вийшов на екрани, після чого «театр вирвався в лідери свого виду мистецтва. Михайло Водяний став тим, кого в старовину називали "улюбленець публіки". А пісня Тоні про Одесу стала спочатку неформальним, а з 25 серпня 2011 року - офіційним гімном міста. Ця пісня назавжди "зріднилася" з голосом Ідалії Іванової ... »

Легендарна оперета, зоряний склад артистів (5 народних артистів України), приголомшлива музика Ісаака Дунаєвського і п'янкий аромат білої акації - все це чекає наших глядачів!


Предварительный заказ